Особливості технології виробництва нового вітчизняного функціонального продукту харчування
Заголовок | Особливості технології виробництва нового вітчизняного функціонального продукту харчування |
Тип публікації | Journal Article |
Year of Publication | 2008 |
Автори | Долінський, АА, Шаркова, НО, Авдєєва, ЛЮ, Лопатін, ОО, П'янкова, ОВ |
Short Title | Nauka innov. |
DOI | 10.15407/scin4.01.045 |
Об'єм | 4 |
Проблема | 1 |
Рубрика | Науково-технічні інноваційні проекти Національної академії наук України |
Pagination | 45-48 |
Мова | Українська |
Анотація | Наведено результати робіт по впровадженню сучасної енергоресурсозберігаючої технології виробництва функціонального харчування (ліпосомних соєвих напоїв), створеної з використанням нано- та біотехнологічних прийомів інтенсифікації тепломасообміних процесів.
|
Ключові слова | гідродинамічні та біохімічні процеси, дискретно-імпульсне введення енергії, наносистеми, напої, обладнання, теплофізичні, технологія |
Посилання | 1. Nanotechnology Research Directions: IWGN Workshop Report. Vision for Nanotechnology R&D in the Next Decade. On behalf of NSTC/CT/IWGN Edited by M.C.Roco, R.S. Williams and P. Alivisaton. — Dordrecht-Boston-London.: Kluwer Academic Publishers, 1999. — P. 200.
2. Иванова В.С. Введение в междисциплинарное наноматериаловедение. — М.: Сайнс-пресс, 2005. — 208 с. 3. Пригожин И. Введение в термодинамику необратимых процессов. — М.: Мир, 1962. 4. Лыков А.В., Михайлов Ю.А. Теория тепломассопереноса. — М., Госэнергоиздат, 1968. — С. 470; Лыков А. В. Тепломассообмен. — М., Энергия, 1972. —С. 560. 5. Берман Л.Д. Об аналогии между тепло- и массообменом. — Теплоэнергетика, 1955, № 8, С. 10–19. 6. Адамень Ф.Ф., Сичкарь В.И., Письменов В.Н., Шерстобитов В.В. СОЯ: промышленная переработка, кормовые добавки, продукты питания. — К.: НОРАПРИНТ, 2003. — 476 с. 7. Толстогузов В.Б. Новые формы белковой пищи (Технологические проблемы и перспективы производства). — М.: Агропромиздат, 1987. — 303 с. 8. Шаркова Н.А., Авдеева Л.Ю., Жукотский Э.К., Грищенко А.В. Особенности тепловой обработки сои при получении пищевых продуктов // Труды 2-й междунар. науч.-практ. конф. "Современные энергосберегающие тепловые технологии (Сушка и тепловые процессы)", М., 2005. — Т. 2. — С. 75–77. 9. Красильников В.Н., Несмелов А.И. Липосомы: структура, свойства, производство. // Масложировая промышленность. — 1999. — № 2. — С. 20 — 21. 10. Henkart P., Blumental R. Interaction of lymphocytes with lipid bilayer membranes: A model for limphocyte-mediated lysis of target cells. — Proc. Nat. Acad. Sci. US, 1975, vol. 72. Р. 2789 — 2793. 11. Kirby C.J., Gregoriadis G. // In. Gregoriadis G. (ed.), Liposome Technology, Vol.1. CRC Press, Boca raton, Florida, 1984. 12. Долинский А.А. Использование принципа дискретно-импульсного ввода энергии для создания эффективных энергосберегающих технологий. // Инженерно-физический журнал. — 1996. — т. 69. — № 6. —С. 885–896. 13. Dolinsky A., Sharkova N. The discrete-impulse metod of obtaining liposome nanostructures // Deformation & Fracture of Materials, M., 2006. — № 1. — P. 247–248. 14. Долинский А.А., Шаркова Н.О., Терлецкая Я.Т., Авдеева Л.Ю., Жукотский Э.К., Грищенко А.В. Способ промышленного получения липосомных наносистем с использованием эффекта дискретно-импульсного ввода энергии // Материалы Международной научно-практической конференции "Нанотехнология — технология XXI века". — М.: Изд. МГОУ, 2006. – С. 100–103. |