Переробка ефірних олій для отримання натуральних харчових ароматизаторів
Заголовок | Переробка ефірних олій для отримання натуральних харчових ароматизаторів |
Тип публікації | Journal Article |
Year of Publication | 2010 |
Автори | Українець, АІ, Фролова, НЕ |
Short Title | Nauka innov. |
DOI | 10.15407/scin6.02.036 |
Об'єм | 6 |
Проблема | 2 |
Рубрика | Наукові основи інноваційної діяльності |
Pagination | 36-40 |
Мова | Українська |
Анотація | Визначені основні світові пріоритети переробки ефірних олій в стабільні натуральні ароматизатори для харчових продуктів. Доведено перспективність перероблення ефірних олій вакуумним фракціонуванням, що дає можливість з однієї ефірної олії отримати серію нових концентрованих ароматизаторів з поліпшеною стабільністю, різних за ступенем збагачення ключовими компонентами.
|
Ключові слова | ароматизатор, ефірна олія, ректифікація, температура кипіння, фракціонування |
Посилання | 1. Директива Європейської ради по ароматизаторам 88/388.
2. Директива комісії по ароматизаторам 91/71. 3. Lindsay R.S. Flavors Ingredient Technology, Food Technology. — 1994, 38. — № 1. — Р. 76-81. 4. Dixon James M. Tendencies of world production of the flavouring and flavouring substances / James M. Dixon // Food Eng. Int. — 2003. — № 6. — Р. 40-45. 5. Технология натуральных эфирных масел и синтетических душистых веществ / И.И. Сидоров, Н.А. Турышева, Л.П. Фадеева, Е.И.Ясюкевич. — М.: Легкая и пищевая промышленность, 1994. — 368 с. 6. А.с. № 761551, Российская Федерация, МПК7 C11 В 9/02. Способ получение фракций из гераниевого масла / М.А. Анисимова, С.Д. Кустова,А.М.Трусова, В.С. Филипенкова (Российская Федерация). — № 2065812/28-13; заявл. 10.10.1997; опубл.15.06 1999, Бюл. № 22. 7. Фролова Н.Е., Чепель Н.В., Усенко В.О. Отримання натурального ароматизатора з ефірної олії кропу як функціональної складової продуктів оздоровчого спрямування / Наукові праці НУХТ, 2006. — № 18. — С. 40-42. 8. Фролова Н.Е., Усатюк С.І., Усенко В.О., Мацко І.М. Розроблення методики визначення температур кипіння летких ароматичних компонентів ефірних олій / Харчова і переробна промисловість. — 2006. — № 12. — С. 42. |